Over Han Berghuis

Klinisch psycholoog (BIG: 59051107725; sinds 11-01-2006 ) en psychotherapeut (BIG: 79051107716). Supervisor psychodiagnostiek.

Ingeschreven bij CRKBO

KvK: 78280192

Naast mijn thuispraktijk, ben ik sinds april 2020 werkzaam bij het NPI (www.npispecialist.nl/), TopGGZ voor diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het NPI is een van de merken van Arkin. Bij het NPI ben ik verantwoordelijk voor de (psycho)diagnostiek en ben ik senior (wetenschappelijk) onderzoeker. Arkinbreed ben ik voorzitter van de diagnostiekraad en verbonden aan de P-opleiding als supervisor psychodiagnostiek. Ik ben werkzaam voor de vestiging in Amersfoort.

Sinds januari 2021 ben ik hoofddocent diagnostiek voor de opleiding tot klinisch psycholoog van de RINO Amsterdam. Daarnaast geef ik les aan de gz- en kp-opleidingen in Eindhoven, Nijmegen en Utrecht.

Gedurende mijn gehele loopbaan in de GGZ ben ik, meestal als eindverantwoordelijke, actief in de psychodiagnostiek, m.n. persoonlijkheidsdiagnostiek.

In 2014 ben ik gepromoveerd bij de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift "General Personality Disorder". Het betrof een onderzoek naar de kerncomponenten van persoonlijkheidspathologie. Het onderzoek sloot nauw aan bij de definities van persoonlijkheidspathologie volgens het Alternatief DSM-5 model (DSM-5, deel-III). Promotoren: Prof. Roel Verheul en prof. Jan Henk Kamphuis. In deze studie heb ik samengewerkt met prof. John Livesley uit Canada, o.a. Livesley's vragenlijst GAPD vertaald in het Nederlands en onderzocht op psychometrische kwaliteiten.

Lidmaatschap:

-NIP en NVP.

Podium STiP 5; Kenniscentrum persoonlijkheidsstoornissen

-ISSPD en ESSPD.

-Landelijk Beraad Psychodiagnostiek (LBP)

-Trijsburgjury, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, 2017, 2019.

-Werkgroep GGZStandaard Diagnostiek, 2021

-Penvoerder Hoofdstuk Diagnostiek, Multi Disciplinaire Richtlijn PS, 2021