Over Han Berghuis

Klinisch psycholoog (BIG: 59051107725) en psychotherapeut (BIG: 79051107716). Supervisor psychodiagnostiek.

Ingeschreven bij CRKBO

KvK: 78280192

Naast mijn thuispraktijk, ben ik sinds april 2020 werkzaam bij het NPI (www.npispecialist.nl/), TopGGZ voor diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het NPI is een van de merken van ARKIN. Bij het NPI ben ik verantwoordelijk voor de (psycho)diagnostiek, verbonden aan de P-opleiding als supervisor, geef ik enkele individuele psychotherapiƫn (ST), en heb ik ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Ik ben werkzaam voor de vestiging in Amersfoort.

Sinds januari 2021 ben ik hoofddocent diagnostiek voor de opleiding tot klinisch psycholoog van de RINO Amsterdam.

Gedurende mijn gehele loopbaan in de GGZ ben ik actief geweest in de psychodiagnostiek, m.n. persoonlijkheidsdiagnostiek.

In 2014 ben ik gepromoveerd bij de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift "General Personality Disorder". Het betrof een onderzoek naar de kerncomponenten van persoonlijkheidspathologie. Het onderzoek sloot nauw aan bij de definities van persoonlijkheidspathologie volgens het Alternatief DSM-5 model (DSM-5, deel-III). Promotoren: Prof. Roel Verheul en prof. Jan Henk Kamphuis. In deze studie heb ik samengewerkt met prof. John Livesley uit Canada, o.a. Livesley's vragenlijst GAPD vertaald in het Nederlands en onderzocht op psychometrische kwaliteiten.

Lid van het podium STiP 5 (www.kenniscentrumps.nl/podium-stip-5) voorheen podium DSM-5) van het Kenniscentrum persoonlijkheidsstoornissen. De STiP 5.1. is een semi-gestructureerd interview naar de niveaus van persoonlijkheidsfunctioneren volgens het Alternatief DSM-5 model. Mede-auteur van dit interview.

Lid Trijsburgjury, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, 2017, 2019.

Lid Landelijk Beraad Psychodiagnostiek (LBP)

Lid van NVGzP en NVP.

Als onderzoeker lid van ISSPD en ESSPD.